Klassisk ribbe 

Oppskrift til fire personer 

Dette trenger du 

1 ½ kg tynnribbe 

2 ts salt, eller mer 

1 ts pepper 

Slik gjør du det

Hvis det ikke allerede er gjort, snitt svoren. Det beste er å bruke en tapetkniv, for du trenger en skarp kniv, og det er om å gjøre å snitte gjennom svoren, men ikke inn i kjøttet.  

Gni inn svoren med salt og pepper. Legg i en langpanne med svorsiden ned. Dekk med folie og legg en vekt (eller for eksempel et par tallerkener) oppå. Sett i kjøleskapet over natta, eller i opptil to døgn.  

Forvarm ovnen til 220 grader. Løft opp et hjørne av folien og hell inn 2 dl vann, dekk til med folie igjen. (Du kan også bruke øl, eller vann og et laurbærblad.) Sett langpanna midt i ovnen og la kjøttet stå slik og dampe i 45 minutter.  

Ta ut ribba av ovnen. Vent litt med å løfte opp folien, for det er lett å brenne seg på dampen. Løft ribba over på en rist med svoren opp. Sett inn i ovnen og skru ned temperaturen til 180 grader. La stå i 2 timer. Hvis svoren ikke har blitt sprø når det nærmer seg slutten, skru opp varmen til 220 grader. Følg godt med, så ribba ikke blir brent.