Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
toppbilde

Julemiddag

Middagene er blant høydepunktene i julens måltider. Her finner du oppskrifter som vil falle i smak. 

Foto av tallerken med pinnekjøtt
Pinnekjøtt

Pinnekjøtt er den mest vanlige julematen på Vestlandet, og har også blitt en populær julemiddag i resten av landet. Med det salte lammekjøttet og deilig kålrabistappe ved siden av er dette en sikker vinner på julemenyen. 

Foto av helstekt kalkun
Andreas Viestads nyttårskalkun

Det er vanskelig å tenke på noe mer storslått å servere enn helstekt kalkun. Samtidig er det ofte vanskelig å få kalkunen riktig stekt. Enten blir låret for lite stekt, eller så blir brystet for mye stekt. Det finnes noen smarte måter å motvirke dette – blant annet å legge fuglen i saltlake over natta.  

Kalkun anrettet på en tallerken
Saus til nyttårskalkun

En god saus kan redde kjøtt som blir litt tørt. Dette er en saus med mye rik kalkunsmak, basert på innmaten som man gjerne finner inni buken på fuglen. Ekstra god blir den hvis man bruker kraften til å koke ut restene som har dryppet ned på langpanna.