I Norge blir det gjerne ikke ordentlig jul uten Prøysen, uansett hvor man kommer fra. For det er når ungene på senhøsten begynner å synge Musevisa at vi vet det ikke er lenge igjen. Og når tonene fra Julekveldsvisa triller over radioen, da er det jul! Da leser vi «Snekker Andersen og Julenissen» for de små, og drømmer kanskje om at en skulle ha vøri fire år i romjul’n. 

Alf Prøysen ble født og vokste opp på husmannsplassen Prøysen i Ringsaker, i omgivelser som fikk prege både hans kunstneriske liv og verker. Mange av historiene hans ble satt ord på og formidlet med hjemstedet Ringsaker som bakteppe. Ringsaker er Prøysenland, og det synes kanskje aller best når det er jul. For i Ringsaker er jula fortsatt lik som den gang fortellingene og sangene til Prøysen ble skapt.  

Det er Ringsaker kommune som eier og driver denne nettsiden. Her på juliprøysenland.no ønsker vi å dele den gode, hjertevarme Prøysenjula med hele Norge. Ikke bare for å friste til å komme på besøk, men også for å by på inspirasjon og julestemning til alle – hvor man enn befinner seg. 

Hjertelig velkommen til vårt juleunivers, vi håper du lar deg inspirere. Og hjertelig velkommen til Prøysenlandet Ringsaker, når som helst.