– Det er ikke så mange som driver med juletreproduksjon i området her. Jeg har kunder som kommer fra Oslo hvert år for å finne juletreet sitt, og det er jo veldig hyggelig, sier Knut. 

Få julestemning

På Helseth kan du hogge treet selv, eller velge ett av de ferdig hogde trærne. I tillegg kan du ta med pølser og grille på bålpanna, ta en kopp gløgg og fylle opp bilen med julenek og kranser også. 

– Det er jo hyggelig å kunne by på litt mer enn bare juletrærne når folk kommer hit med ungene sine, sier juletrebonden. 

Vitenskap gir kvalitet

Det er ikke tilfeldighetene som rår når det perfekte juletre blir til. Trærne pleies, klippes og stelles gjennom hele året for at de skal bli best mulig, og det forskes på hva som skal til for å lage trær som holder på nålene lengst mulig. 

– Folk ser etter litt ulike ting når de skal velge ut sitt tre. Noen vil ha edelgran, mens andre foretrekker den tradisjonelle, norske grana. Vi har et forsøksfelt her også, der vi prøver ut ulike gransorter i samarbeid med Skogfrøverket, forteller Knut Helseth. 

Hele desember

Salg av juletrær på Helseth foregår fra 1. desember, og informasjon om åpningstider, kontaktinfo og priser finner du på www.facebook.com/helsethjuletresalg/.