Dette trenger du:

1 kalkunhals eller 5 dl kyllingkraft 

2 ss hakket løk 

2 - 4 ss finhakkede rotgrønnsaker, for eksempel sellerirot og persillerot 

6 - 7 dl vann 

2 dl portvin eller 1 dl portvinsgelé 

2 dl fløte 

2 - 4 ss hvetemel 

1 kalkunlever 

Slik gjør du:

Brun kalkunhalsen i en liten gryte sammen med løk og rotgrønnsaker. Hell over vannet, kok opp og la trekke i om lag to timer. Like før servering, sil kraften. Bruk gjerne kraften til å koke ut restene fra langpanna, da får sausen mer smak. 

Ha kraften tilbake i gryta, tilføy portvin og kok opp. Bland fløte og hvetemel og ha oppi sausen. Fjern alle sener og hinner på leveren, hakk og ha oppi sausen. La småkoke i 5 - 7 minutter. Kjør med en stavmikser. Smak til med salt.