Prøysenhuset oser av julestemning i disse dagene før jul. En fakkelbelyst sti viser vei til et julepyntet Prøysenhus. Fuglenek, halmbukker og grantrær pyntet med lys pryder inngangen. Vel inne blir man møtt med fyr i peisen, et skinnende juletre, og lukten av tradisjonell julemat som brer seg utover Kafé Julie.  

Bli kjent med Prøysens verker  

Under «Barnas jul i Prøysen» vil barna bli kjent med flere av Alf Prøysens julefortellinger og viser. De kan synge med til «Musevisa», «Du og jeg og dompapen» og mange andre kjente og kjære julesanger.

Med et besøk i Prøysenstua, hvor Alf Prøysen vokste opp, kan man se og lære om hvordan julefeiringa var i Alf Prøysens barndomshjem

Den vesle bygda som glømte at det var jul  

På Prøysenhuset står filmkulissene til kinofilmen «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul». Her kan publikum blant annet besøke slakteren, bakeren og isenkrambutikken. Og midt på torget står et glitrende juletre, akkurat som i filmen.   

Under «Barnas jul i Prøysen» spilles det teaterforestilling inne i «Den vesle bygda». Forestillingen passer like godt for voksne som for barn.  

Lag julegavene selv  

Hva er vel koseligere enn å gi bort egenproduserte julegaver? Ved sløydbenken kan barna snekre fuglekasse, båt eller smykkeskrin – bare fantasien setter grenser. På hobbyverkstedet ligger det til rette for å lage både nisser, reinsdyr og juletrær. Klipp, mal og lim – her kan det bli flott pynt til juletreet eller en gave til bestemor.   

Kransebinding er også en populær aktivitet under “Barnas jul i prøysen”. Blide og hyggelige hjelpere viser hvordan man kan binde sin egen krans til å henge på døra. Og tar du på deg et forkle, kan du kjevle, steke og smake på nydelige lomper. Eller kanskje du ønsker å pynte fine pepperkaker til jul? På Prøysenhuset har du alle muligheter til å gjøre det som setter deg og din familie inn i den rette stemningen før jul. Senk skuldrene, og unn dere en dag hvor ekte julemagi skapes.  

Les mer og kjøp billetter til Barnas jul i Prøysen