Privat og personlig

Christian Fredrik Sandberg og hans kone Sabine Sandberg Hoel har inntatt vertskapsrollen sammen med hans foreldre, Per Eilif og Vigdis Sandberg. Det var de som først åpnet gården for besøk i 1992, og etter hvert har dette blitt en viktig og betydelig del av gårdens inntekstgrunnlag.   

– Hoel gård er rett og slett et eventyrlig sted å samle hele familien. Vi leier ut alt fra enkeltrom til hele hus og villaer. Vi har totalt 37 rom fordelt på flere bygninger, alle rom med egne bad. Det er ikke et vanlig hotell, og det oppleves veldig privat å være gjest. Vertskapet er tilgjengelig ved behov, men trekker seg samtidig tilbake slik at gjestene føler at de får være i fred, sier Christian Fredrik.  

Nede ved stranda, bare 50 meter fra vannkanten, ligger portnerboligene. Fire koselige, rødmalte stuer der gjestene kan ha husene for seg selv. Eller hva med et opphold i hagesuiten, det hvite lysthuset nederst i hagen som ble bygd til en av gårdens døtre på 1800-tallet? I hovedbygningen ligger flere rom med god størrelse og høyt under taket, med navn som «Kongerommet», «Halvor Hoel» og «Jomfruburet».  

 

Kanefart og tradisjoner

Jula starter tidlig på Hoel Gård, og fra november strømmer gjester til for en annerledes førjulshelg på landet. For mange gir Hoel muligheten til å samle storfamilien til en helg med gode opplevelser og tid til hverandre - eller de ansatte i bedriften for team-building, konferanser og samlende opplevelser i en stressende jobbhverdag.  

– Mange synes det er godt å komme litt bort fra byen i førjulstiden. Det er ofte mye   snø her på Hedmarken, og det å synke ned i en slede og suse gjennom vinteren, godt innpakket i skinn og tepper, gir en helt egen fred i sjelen. Mange koser seg med sparkturer rundt i nærområdet, og nyter stillheten og roen og det å bare være sammen, sier Sabine.  

På kvelden er det godt å kunne samles rundt et godt måltid, servert i privat spisestue eller ved langbordet, alt etter hva gjestene selv ønsker. Hoel Gård er viden kjent for sitt fantastiske kjøkken. Tilnærmingen har alltid vært at man benytter det lokale leverandører har av råvarer for sesongen og alt skal lages fra bunnen av. Gården er selvforsynt med kylling, delikatessepoteter, bygg, hvete, kirsebær, nordiske frukter, lindehonning, svarthyll og urter. Fra nabogårdene hentes det eplejuice, solbær, kalkun og hjort. Innlandsfisk, elg, rømme og grønnsaker kjøpes fra lokale leverandører i Mjøsregionen. 

– Vi bygger hele tiden på hjemmefølelsen, og serverer mat basert på lokale råvarer – enten fra gården eller fra lokalmiljøet, forteller Christian Fredrik.