– En god grunn til å legge julehandelen til Moelv er de unike butikkene med flinke fagfolk som tilbyr det lille ekstra av både service og tjenester. I tillegg er det enkel adkomst og gratis parkering, sier Tore Skar, fungerende leder i Moelv Handelsstands Forening. 

Kvalitet går aldri av moten

– Kvalitet går aldri av moten, smiler Dagfinn Dulsrud hos Dulsrud Klær. Han kan trygt kalles Moelvs egen “fashionista”. Han er andre generasjons faghandler, som har forhandlet kvalitetsklær til dame og herre og hatt dress med suksess i den lille byen ved Mjøsa flere tiår. Siden 5. mars 1955, klokka 10. For å være nøyaktig. 

I Moelv finner du også den lokale gullsmeden som lager tryllerier fra eget verksted. Du finner selve hjertet i et bakeri med mer en 100 års erfaring med tradisjonsrik bakst. En sportsbutikk med tresifret fartstid drevet med idrettsglede, service og verksted gjennom tre generasjonen. Du har klesbutikken for damer som tiltrekker handlelystne damer fra fjern og nær. Her er erfarne blomsterhandlere – og velværeopplevelser for både to- og firbeinte.  

Full pott løfter lokal handel

For å få ekstra fart på julehandelen i en liten by som Moelv, har et påfunn gitt stor suksess de siste årene. Moelvpotten. 

– At vi beholder handel i lokalmiljøet er viktig, og vi ønsker derfor å gi noe tilbake til de som velger å handle lokalt, forteller Skar. 

Det er rett og slett slik at om du tar julehandelen i Moelv, kan du få full pott med 75.000, 10.000 eller 5.000 kroner i julegave i år. For å levere ett lodd må du handle for minst 300 kroner og få stempel fra fire ulike butikker. 

– I fjor ble det levert inn cirka 3.300 lodd til trekninga som skjer på Gatetunet her i Moelv, forteller Skar, før han oppfordrer folk i forbifarta til å ta en stopp i den lille byen. 

– De som har stoppet og gjort seg en tur har blitt positivt overrasket og har fått en koselig handletur med god faghandel her, frister Skar. 

Ny juletradisjon med peppersmak

En ny juletradisjon skal finne formen i julebyen Moelv i år. På et det flott pyntende Gatetunet rett ved jernbanestasjonen bringes et lite varsku, med store pepperkakefigurer som dukker opp blant glitrende juletrær. 

– I samarbeid med Ringsaker kommune ønsker vi å skape pepperkakebyen Moelv, forteller Skar. Små og store bakstenever er nå i full sving med bebyggelse og liv til pepperkakebyen, som har offisiell åpning 1. desember. Du finner den inne i Passasjen i Storgata. 

I desember vil det være julehandel med opplevelser til i Moelv når handelsstand og kommune blant annet varter opp med Barnas Julemarked, hesteridning for barn, pepperkakepynting i stor stil og stemningsfull julekonsert hos Baker Kristiansen 

– Torsdag 14. desember blir det superlangdag med timesalg i butikkene. I tillegg blir det søndagsåpent 10. og 17. desember, samt utvidet åpningstid siste uka før jul, forteller Skar.

Velkommen til kvalitetstid med lokal og nær julehandel i Moelv!