– La deg friste av vakker fjellnatur og varierte fritidstilbud. På Sjusjøen kan du blant annet prøve deg på kiting, ta en tur med hundespann, kanefart og stå på slalåm. Vi arrangerer også årlig et koselig julemarked med lokale utstillere, og 29. desember blir det romjulskonsert med Gaute Ormåsen på Låven bar, forteller Tone Alterskjær, daglig leder i Destinasjon Sjusjøen.

Sjusjøen Langrennsarena

Midt i hjertet av Sjusjøen og midt i Birkebeinerløypa ligger Sjusjøen Langrennsarena. En arena for ulike renn og konkurranser hele året, både på snø og barmark.  

– I romjula, 27. desember, arrangeres «SnøFønn på Sjusjøen», en gratis aktivitetsdag med spennende skicrossløype og masse aktiviteter for barna. Det blir muligheter for å grille fiskeburger på standen til Fiskesprell, sier Tone.  

30. desember arrangeres det tradisjonelle «Romjulsrennet».  

– Rennet passer for alle turløpere fra 15 år og oppover. Løypetraseen går i lett og variert terreng i 23 km med gode spor i vakre omgivelser på Sjusjøen, sier Tone og oppfordrer alle som vurderer å delta til å melde seg på før 10. desember. Etter denne datoen øker prisen, påpeker hun.  

Sjusjøen Skisenter

Trives du bedre med slalåmski eller snowboard på beina, kan du oppsøke Sjusjøen Skisenter. Der er det bakker som passer for hele familien. Turen med heisen opp til toppen byr på en spektakulær utsikt, og kanelbollene på Brannhytta på toppen av bakken er grunn god nok til å ta seg en topptur.

Sjusjøen Skisenter er et familievennlig skisenter med fokus på skiglede og gode opplevelser. De har skiskole og skiutleie for alpint, snowboard og langrenn. 

Kiting på Kroksjøen

Kiteskolen tilbyr kurs i kiting på Sjusjøen. Her kreves ingen ferdigheter på forhånd, og for mange er dette en perfekt aktivitet når man er på Sjusjøen på vindfulle dager.  

Kiteksolen tilbyr 3.timerskurs, 1.dagskurs og 2.dagerskurs. Det lønner seg å booke på forhånd, men de tar også imot drop-in. Mer informasjon om tilbudet fås på www.kiteskolen.no.

Hundekjøring på Sjusjøen

Prøv hundekjøring med ivrige Alaska Huskier og i vakkert fjellandskap på Sjusjøen. En helt fantastisk måte å oppleve naturen på i samspill med dyr. Dere får eget spann og kjører selv med guide i front og etter instruksjon. Hvis du heller vil være passasjer er det også mulig. Etter tur er det pinnebrødsteking og servering av kaffe, te eller toddy i varm lavvo.

Sjusjøen Husky Tours holder til ved Moste / Finnøla, ca. tre kilometer videre innover fra Sjusjøen Skisenter / Natrudstilen. Se Sjusjøen Huskey Tours jule- og nyttårsprogram.  

Helårsdestinasjon

Selv om Sjusjøen er mest kjent for skiløypene og sitt snøsikre landskap, er dette en helårsdestinasjon med mangfoldige tilbud. Turmulighetene er varierte og byr på fine naturopplevelser både til fots og på sykkel – og til og med til vanns. På arrangementsfronten er det også mye som skjer i sommerhalvåret. Familiedag på Sjusjølunga er alltid en hyggelig opplevelse, og for den musikkinteresserte skjer det også mye spennende.  

– Til sommeren arrangeres en rekke konserter med kjente navn; Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga, Didrik Solli Tangen, Åge Sten Nilsen og COVER ME – en tribute til Bruce Springsteen, avslutter destinasjonssjefen. 

For mer informasjon om Destinasjon Sjusjøen se www.visitsjusjoen.no.