Pittoresk og stemningsfullt

Juledekoren i Brumunddal er et skue. Den fine gamle broen er utsmykket med en slags lysportal. Gågata har nærmest blitt til en stemningsfull juletreskog, mens Industrigata er smykket med juletrær som bokstavelig talt svever over handlegata. Trine Nordsveen, leder av parkavdelingen i kommunen, forteller at de har lagt vekt på at publikum skal oppdage morsomme tablåer og stemningsfulle innslag ved vandring gjennom byen, og trekker frem et par eksempler.

– Den røde folkevognbobla har blitt både en attraksjon og et fotopunkt. Det samme gjelder sparkstøttingene, som er plassert ut flere steder i gatebildet. Mange har funnet bildemotiver til julekortene sine her, forteller hun med et smil.

Opplevelser for barna

Som alltid har barna mye å glede seg over i julebyen Brumunddal. Parkavdelingen sørger for at det morsomme «tittehuset» hvor en kan se inn i Snekker Andersens verksted blir å finne ved siden av elgen på torget. Også det superpopulære huset hvor barna kan skli ned gjennom pipa, på ekte julenisse-vis, vil være på plass fra julegrantenningen lørdag den 18. november. Kommunens parkavdeling har egenhendig bygget disse attraksjonene.

Spennende butikker og innbydende serveringssteder

Besøkende og handlende ønskes varmt velkommen til et levende handelssentrum som byr på en fin miks av nisjebutikkerog kjedebutikker i skjønn forening. Assisterende næringssjef i kommunen, Lill D. Larssen, jobber tett med sentrumsforeningen og næringslivet i byen. Hun forteller at det er et stort lag som bidrar til gode handelsopplevelser.

– I Brumunddal finner man det meste, fra klær og sko, til interiør, bøker, leker, sportsutstyr og garn, for å nevne noe. Sentrumsforeningen er viktige for et attraktivt og levende bysentrum. De er kjent for å ha god fagkunnskap og yte å yte god service, så du blir godt ivaretatt om du legger handleturen hit, sier hun.

Rundt om i byen er det koselige kaféer og restauranter. Liflige dufter av nybakt, nystekt og nytrukket siver ut i gatene, og nærmest lokker deg inn til et smakfullt måltid eller en kopp kaffe.  

– Repertoaret hos byens serveringssteder spenner fra rykende fersk håndverksbakst, til lunsjsteder og restauranter som dekker et stort spekter – fra lokalmat, til smaker fra en stor verden. Det er lett å nyte en smakfull pause i julestria i denne koselige småbyen, slår hun fast.

Julefestival

Fra torsdag 30. november til søndag 3. desember inviteres det til julefestival i Brumunddal i hele fire dager til ende. Byens serveringssteder disker opp med egne menyer og tilbud disse dagene.

Lørdag 2. desember er festivalens høydepunkt. I flere seanser gjennom dagen får du møte Snekker Andersen som møter Julenissen og Teskjekjerringa.
Skuespillere: Roy Carstens, Halvard Olestad, og Anne Flugstad.

Det vil bli juletoner fra Karoline Amb med Vidar Tyriberget på bass. Bli med på deilige førjulsmåltider, hesteskyss, julesanger og ønskelisteproduksjon. Nyt lukten av granbar, varm gløgg og nystekte julekaker. Lyden av dombjeller, knitring i bålpanner, klirring i glass, latter og julesanger. 

På lørdagen er også det tradisjonsrike julemarkedet på plass i byen. Torgbodene vil bugne av fristende lokalmat, flotte håndverksprodukter, kunstmalerier, saueskinn og julegaver av mange slag denne lørdagen. Larssen har ansvar for gjennomføring av markedet, og vil være til stede i bygatene hele dagen. Hun legger ikke skjul på forventningene til førjulsarrangementene i byen.

– Dette blir en virkelig fin inngang til adventstiden, det er bare å glede seg, sier hun med et stort smil.