Pepperkakebyen 

Unge og gamle, små som store, skoler, naboer, venner, besteforeldre og alle som kan og vil bake bretter nå opp ermene i tjeneste for pepperkakebaking. Moelv tar nemlig mål av seg om å bli Mjøsregionens pepperkakeby og inviterer bredt for å skape en miniatyrutgave av Moelv i form av bygninger og hus av pepperkaker. 

Det forventes mange kreative bidrag, og publikum får være med å stemme frem sin favoritt.  Lokalbefolkningen er glade i byen sin, noe som trolig vil gjenspeiles i Pepperkakebyen Moelv. Resultatet kan skues inne på Passasjen fra 1. desember og ut året. Kanskje får vi se noe av Moelvs historie gjenskapt i deig og melis, eller kanskje får vi se arkitektoniske forslag til hvordan det fremtidige Mjøssykehuset kan komme til å se ut? Ta turen innom Passasjen og se selv.  

Nye juledekorasjoner på Gatetunet og svevende juletrær i Storgata 

Det er parkavdelingen i Ringsaker kommune som står for dekor av julegatene i Moelv. Avdelingsleder Trine Nordsveen forteller at årets nye innslag i julegatedekoren er inspirert av Pepperkakebyen Moelv.  

– Når Moelv kunngjorde at de ville skape en miniatyr av byen i form av pepperkaker, var jo det et morsomt tema som vi ble inspirert til å ta med ut i bybildet. Det blir derfor pepperkaker å finne ute på Gatetunet også. Forskjellen er bare at pepperkakedekoren som brukes ute ikke er bakt, men laget med sag, hammer og malerpensel, sier hun med et smil.  

Nordsveen forteller at de svevende juletrærne som var nye i fjor ble veldig populære og videreføres i år, men at belysningen gjennom byen derimot vil få et nytt innslag.  

– Vi ble nødt til å beskjære trærne i Storgata ganske mye i år. Dette vil vokse seg til, selv om det ser litt rart ut akkurat nå. Vi fant derfor ut at vi vill utnytte dette som en del av julegatedekorasjonen, ved at stammene blir brukt som lyssøyler. Det blir spennende å se hvordan det faktisk blir når lysene tennes og mørket faller på, forteller hun.