– Jeg vil si at i julestrias små eller store ærender får du noe “attåt” her i Brumunddal. Det blir som ei tidsreise hvor julefreden kan senke seg med alle opplevelsene du får i tillegg til handleposene i nevene, sier Aarlien. 

Sentrumslederen berømmer den imponerende innsatsen som legges ned fra kommunalt hold, for å skape julestemninga som år etter år premieres med terningkast av god valør når dem fineste julebyen skal kåres. 

Kortgått handel og gratis parkering

Med et lite og koselig sentrum har Brumunddal et mangfold av kjede- og nisjebutikker i ulike bransjer. Her finner du dyktige service- og fagfolk parat til å hjelpe deg med gaven til far, mor, søster og bror. Og, alle andre. 

– Brumunddal har et koselig og komprimert sentrum hvor du finner det aller meste av det du trenger av handel og serveringssteder. Midt i byen har vi også to kjøpesentre med Mølla Storsenter og Parkgården Shopping som gjør at du finner et veldig godt utvalg av butikker her - uten at du må gå langt, forteller sentrumslederen. 

Hånd i hånd med en kortgått handletur krydret med Prøysen-julestemning, er det også gratis parkering i byen. Sentrumslederen har merket seg at det er noe folk setter pris på. 

– Det er rett som det at noen kommer innom og lurer på hvor de har oversett parkometeret, smiler Aarlien, som selv driver gullsmedbutikken Bjørklund på Mølla. 

Påfyll med kort- og langreiste smaker

Skulle julehandelen tære på blodsukkernivået og vekke rumlelyden i magen er det ingen grunn til å fortvile. Hos byens mange serveringssteder kan ganen gledes og sulten stilnes. 

– Brumunddal har mange muligheter om du vil slå deg ned for en matbit. Serveringstedene ligger som perler på en snor rundt torget og i gatene våre, sier lederen i sentrumsforeninga.

Her finner du trivelige lokale bakerier og restauranter med kortreiste og mer langreiste smaker fra indiske retter, spansk tapas med norsk julevri til tradisjonelle pizza og hamburgerretter, kinesisk og japansk sushismaker. 

Hos Matfatet på torget får du nærmest alt i ett fra lokale matfatet. Her er disk og hyller velfylt med norsk lokalmat fra Ringsaker og Innlandet, og også produkter med litt lengre reisevei. Og er du på jakt etter den helt unike ribba til jul? Ja, kan du være heldig å få den her. Og selvsagt. Du kan slå deg ned for en matbit basert på lokale råvarer - for tida med juleinspirasjon fra både pølsemakere, tjenestejinter og fjøsnisser.  

Flere juleopplevelser er i vente med Ringsaker kommune som arrangør frem til jul, hvor det blant annet vil bli både julemarked og julefestival i sentrum av Brumunddal. Datoene 30. november til 3. desember vel verdt å merke seg for et besøk for julestemning og god handel – og gode smaker. Disse dagene varter nemlig spise- og serveringsstedene med det lille ekstra både av smaker og underholdning. Det blir også stort julemarked inne på Mølla Storsenter. 

– Torsdag 14. desember inviterer vi i sentrumsforeninga til kveldsåpent hvor det vil bli flere aktiviteter for store og små både ute og inne. Vi har fått med oss elever fra Salg og service på Ringsaker videregående skole i planlegginga, så dette gleder vi oss veldig til, smiler Aarlien. 

I tillegg til dette vil det være søndagsåpne butikker 10. og 17. desember, samt utvidet åpningtid siste uka før jul. 

Velkommen til en hyggelig og stemningsfull julehandel i Brumunddal.