Dette trenger du
7 egg
150 g sukker
1,5 l H-melk
1 vaniljestang
6 ts sukker til glasur i formen
1 stor brødform
Denne oppskriften kan dobles, og er da fin til tre store brødformer.
Slik gjør du
Ta sukkeret oppi brødformen, og sett den i ovnen på 200 grader til sukkeret har smeltet helt. Ta ut formen (forsiktig, den er varm!) og hell på den slik at det smeltede sukkeret får fordelt seg rundt i formen og oppover kantene. Sett deretter formen til side, slik at sukkeret stivner.
Sukker, vanilje og melk gis et oppkok. Kokes deretter i 10 minutter med vaniljestang.
Avkjøles.
Pisk eggene forsiktig. NB! Hvis eggene piskes for hardt, kan det bli luft i puddingen.
Bland de piskede eggene oppi melkeblandingen, og pisk alt sammen til slutt.
Heldes i formen. Stekes i vannbad på 125 grader i 2 timer.
Karamellpuddingen kan stå kaldt i formene et par dager før servering.
Puddingen hvelves over på et fat før servering.