Dette trenger du

7 egg

150 g sukker

1,5 l H-melk

1 vaniljestang

6 ts sukker til glasur i formen

1 stor brødform

Denne oppskriften kan dobles, og er da fin til tre store brødformer.

 

Slik gjør du

Ta sukkeret oppi brødformen, og sett den i ovnen på 200 grader til sukkeret har smeltet helt. Ta ut formen (forsiktig, den er varm!) og hell på den slik at det smeltede sukkeret får fordelt seg rundt i formen og oppover kantene. Sett deretter formen til side, slik at sukkeret stivner.

 

Sukker, vanilje og melk gis et oppkok. Kokes deretter i 10 minutter med vaniljestang. 

Avkjøles.

Pisk eggene forsiktig. NB! Hvis eggene piskes for hardt, kan det bli luft i puddingen.

Bland de piskede eggene oppi melkeblandingen, og pisk alt sammen til slutt.

Heldes i formen. Stekes i vannbad på 125 grader i 2 timer. 

Karamellpuddingen kan stå kaldt i formene et par dager før servering. 

 

Puddingen hvelves over på et fat før servering.