Dette trenger du

300 g smør

200 g mørk sirup

360 g sukker

200 g fløte

10 g kanel

5 g nellik

5 g malt pepper

2,5 g malt stjerneanis

10 g bakepulver

800 g hvetemel

Slik gjør du

Smør, sukker, sirup, fløte og krydder varmes opp i en kjele til smør og sukker er smeltet. Avkjøl til ca 40 grader. Tilsett mel og bakepulver og bland sammen. Oppbevares i kjøleskap til dagen etter. 

Brett et a4 eller a3 papir i to og tegn en halv hjerteform. Klipp ut og brett ut. Kjevle ut deigen til ca 5 mm og skjær ut hjertet. Lag hull for oppheng før det stekes.

Stekes ved 180 grader til de får farge.

Glasur

500 g melis
2 eggehviter
Saft fra cirka en halv sitron

Piskes til den blir hvit. Juster eventuelt med litt mer sitronsaft eller vann. Den skal være hvit og seig for at den skal være god å sprøyte med.

Slik pynter du

Start med å lage et rutemønster på hjertet. Lag så en kant rundt hjertet med melis. Så er det bare å fylle i rutene med melis etter valgfritt mønster.