Brit er vertinna med stor V. Hennes førjulsselskaper er viden kjent for sine bugnende bord og nydelige smaker. Her er oppskriften på Brits rompudding, som har en selvskreven plass på dessertbordet på Simenstad Gard. 

Rompudding er en dessert som ble mye brukt på festbordene rundt på gårdene før i tida i forbindelse med høytider og større anledninger. Originaloppskriften finnes i Hanna Winsnes’ kokebok, og ble forenklet av Henriette Schønberg Erken. Serveres med bærsaus eller bærpuré til. 

 

Dette trenger du

5 dl kremfløte 

4 eggeplommer 

125 g sukker 

1 dl rom (hvit) 

8 plater gelatin 

Slik gjør du

Legg gelatinen i kaldt vann i fem minutter. Kok opp fløten og tilsett gelatinen, rør godt til gelatinen er oppløst. Avkjøl noe. 

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Rør inn den noe avkjølte fløten. Avkjøl massen ytterligere, og smak den til med rom. Rør av og til, og avkjøl blandinga litt før den helles i en vætet form. 

La puddingen stivne på et kjølig sted. Hvelv puddingen på et fat. Server rompuddingen med rød saus.