Med et lidenskapelig forhold til god mat og gode råvarer, og kåret til Innlandskokken hele tre ganger, er Rune Veslum et kjent navn innen mat- og restaurantverdenen på Østlandet. Her deler han noen av sine julefavoritter.

En god rødkål synes jeg hører julen til. Denne kan serveres til tradisjonell julemat, som tilbehør til vilt hvis man tilsetter litt ekstra krydder, eller som et kaldt tilbehør til kalde kjøttpålegg. Spesielt godt til litt fet mat. 

Dette trenger du

1 rødkålhode 

1 dl solbærsaft 

2 stk epler 

1,5 dl kylling eller svinekraft. Her er det godt å bruke kraft fra syltekoking. 

1 ts salt 

1 ts grov pepper 

1 ts malt ingefær 

1 stjerneanis 

½ dl rødvinseddik 

Litt sukker etter smak 

2 ss smør eller ribbefett 

Slik gjør du

Snitt kålen i fine strimler. Skrell eplene og skjær dem i terninger. Ha kål, epler, saft, kraft og tørre krydder i en kjele og kok opp. La den koke i ca. 1,5 time. Dersom kjelen koker tørr, tilsett litt vann. Tilsett eddik og smak til med sukker, og la den koke i 20 minutter til. Rett før servering tilsettes litt ribbefett eller smør.