Mitt utgangspunkt når jeg lager sjokoladetrøfler er en enkel blanding av mørk sjokolade og fett – enten smør eller kokosfett. Begge deler er godt. Når jeg bruker smør, er det normalsaltet smør, for å få den fine kontrasten med noe salt. Kokosfett gir på sin side en fin sødme, og gjør at trøflene holder seg lengre. Jeg anbefaler å bruke en god, kraftig sjokolade, helst 60 til 70 prosent kakao.  

Dette er grunnoppskriften, som jeg bruker til de fleste, men ikke alle sjokoladetrøflene. Du kan få et mykere resultat ved å ha i mer fett, eller ved å blande inn litt fløte i blandingen også. (Fløte reduserer holdbarheten merkbart.) 

Dette trenger du

50 gram mørk sjokolade, hakket

60-70 gram smør eller 50 gram kokosfett 

Slik gjør du

Kok opp vann i en liten gryte.  

Ha fett og sjokolade i en stålbolle. Sett bollen over det varme vannet, og skru ned varmen, slik at det ikke fosskoker. Ikke la bollen berøre vannet. Rør hele tiden, inntil sjokolade og fett har smeltet. Skru av varmen.  

La kjølne, og rør gjerne flere ganger underveis. Når sjokoladen har begynt å tykne, kan du bruke det til å lage sjokoladetrøfler. Det enkleste er å rulle ut kuler i kakao eller melis, eller en blanding av de to.