Slik gjør du
Krydderne blandes og deles i fire porsjoner. Over fire dager gnies skinka med en av porsjonene. Skinka legges i plastbalje, ikke for stor, med håndkle over.
På fjerde dagen helles sirupen over. Skinka bær ligge i laken fra 18-24 dager. Hver dag vendes og gnies den inn med laken. Etter 18-24 dager tas den opp og legges i kaldt vann over natta.
Dagen etter legges den i rent, kaldt vann og settes til langsom kok. Skum godt underveis. Kok til den er ferdig. Bruk steketermometer, når skinka er ferdig kokt skal termometeret vise 65-70 grader. La den ligge og avkjøles i kraften over natta.
Ta av svoren. Gni deretter skinka inn med 1 ss sennep, 2 ss sukker og 6 ss strøkavring.
Skjær skinka av beinet og frys den ned i passende biter, eller ferdig oppskåret i skiver for servering.
Skinka er nydelig som snadder med flatbrød, som pålegg i tynne skiver på frokost- og lunsjbordet eller til middag.
Kraften er kjempegod å bruke som utgangspunkt for kjøttsuppe.