Dette trenger du

1.350 g hvetemel

265 g margarin (romtemperert)

240 g sukker

400 g rosiner (her kan du gjerne ha i sukat også, totalvekten må være 400 g)

2 ts kardemomme

1,5 pk gjær

1 l melk

Denne oppskriften gir fire julekaker. 

Slik gjør du

Bland alt sammen, og la kjøkkenmaskinen gå til deigen er fin og jevn. Deigen kan virke litt klissete.

Legg et kjøkkenhåndkle over bollen, og la deigen heve i ca. 30 minutter.

Ta ut på bakebordet etter heving, og del deigen i fire. Kna hver del og form den til en rund kake. Kast deigen ifra hånd til hånd for å unngå sprekker i brødet etter steking.  

Legg på stekebrett med bakepapir, to kaker diagonalt på hvert brett. 

Etterheves i ca. 20 minutter.

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

Stekes på laveste og nest høyeste nivå i ovnen på 180 grader i 30-45 minutter. Kakene er ferdige når de er godt brune.